15.5 C
Den Haag
donderdag, 18 juli, 2024

WELKOM BIJ HET HAAGS DIERENCENTRUM

Verscholen In het mooie, groene natuurgebied ‘De Uithof’ ligt het Haags Dierencentrum. Het oudste (1877) en een na grootste dierenasiel van Nederland. Jaarlijks vangen wij zo’n 1.700 zwerfkatten en –honden op uit de gemeente Den Haag. Stel je eens voor dat al deze dieren onverzorgd, zonder eten en ziek  op straat zouden lopen!

Eenmaal bij ons binnen krijgen de honden en de katten alle zorg die ze nodig hebben. In onze eigen, interne dierenkliniek worden ze door de dierenarts nagekeken, geënt, gechipt, ontwormd en ontvlooid en gecastreerd of gesteriliseerd als dat nog niet is gebeurd. Ook alle andere noodzakelijke operaties worden hier regelmatig uitgevoerd en gebitsrenovaties zijn bijna aan de orde van de dag.

Niet alleen gezondheidsproblemen, maar ook eventuele gedragsproblemen worden gesignaleerd en aangepakt. Met onze diervriendelijke therapie werken we d.m.v. beloning van goed gedrag aan een oplossing. Alles met het doel om een hond of kat weer een mooi leven te kunnen geven bij een nieuw baasje.

Misschien denk je er wel over om een huisdier te nemen? Geef dan een asieldier een tweede kans! Kijk op onze site www.haagsdierencentrum.nl waarop al onze honden en katten staan die een nieuw thuis zoeken. Zie je een hond die je leuk vindt en bij je situatie past, maak dan een afspraak. Voor een lieve poes of kater kun je maandag t/m zaterdag binnenlopen tussen 12.30-15.30 uur. De verzorgers kennen de dieren heel goed en adviseren je graag bij je keuze, met als resultaat de perfecte match. Dat dit het geval is krijgen we vaak terug in de enthousiaste verhalen van mensen die een dier bij ons hebben geadopteerd.

Meer informatie over ons werk? Een rondleiding? Op welke manieren je ons kunt steunen? Neem  contact op met kantoor@haagsdierencentrum.nl of  070 – 747 01 00.

Voor informatie over een asielhond of –kat neem je contact op met hond@haagsdierencentrum.nl of kat@haagsdierencentrum.nl of bel 070 – 366 18 06, maandag t/m zaterdag 12.30 – 15.30 uur.

Lozerlaan 595, 2544 MC Den Haag, IBAN NL05INGB0004418183